Barcelona

Info

Het appartement (55m2) ligt in El Poble Sec, een hippe buurt tussen de berg Montjuic en het centrum.  Gebouwd rond 1900, met een fantastisch dakterras. Helaas was de oorspronkelijke indeling zodanig dat er geen daglicht kwam in de woonkamer. De belangrijkste wens was dus om daar verbetering in aan te brengen, plus een algehele vernieuwing van het interieur.

Charmante, oorspronkelijke details zijn weer zichtbaar gemaakt en/of hersteld. Zo is het verlaagd plafond verwijderd en kwamen de typische volta Catalana tevoorschijn. De prachtige houten voordeur met panelen is aan de binnenzijde hersteld, en in de badkamer en kleine slaapkamer zijn houten kozijnen en ramen in de oude staat teruggebracht. Vanuit de woonkamer is er zicht op de beide klassieke openslaande deuren naar het balkon aan de straat. Zo’n Spaans ondiep balkon met gietijzeren balustrade en veel planten.

Het daglicht stroomt binnen door een groot daklicht. Royale schuifdeuren tussen de woonkamer en de aangrenzende slaapkamers zorgen ervoor dat het daglicht vanaf de straat en de patio binnen kan komen en dat de voormalige hokkerigheid is verdwenen. Ook de keuken is opengemaakt en via een extra raam in de kleine slaapkamer komt ook hier daglicht binnen.

Het plafond met de houten balken en gemetselde boogjes maakt de sfeer en verbindt de verschillende ruimtes met elkaar. De wanden, tegels en keuken zijn wit om rust te creëren in de relatief kleine ruimtes en het daglicht zo min mogelijk te belemmeren. Een prachtige ronde wandlamp is het zonnetje in huis.